Meteen naar de content

Maattabel

Een goede maat helm is niet alleen belangrijk voor het comfort maar ook voor de veiligheid. Neem daarom de tijd om te beslissen welke maat voor jou de juiste keuze is, en doe dat nauwkeurig. Neem bij twijfel een maat groter.

TOF Helmets zijn beschikbaar in 4 verschillende maten: Small, Medium, Large en X-Large. 

Maten en Afmetingen

 Small : 55 - 56 CM
Medium : 57 - 58 CM
Large : 59 - 60 CM
X-Large : 61 - 62 CM


Je kunt de volgende methodes gebruiken om de juiste maat te bepalen:

Meetlint
Gebruik een meetlint om de omtrek van je hoofd op te meten. Dit doe je door het meetlint 1cm boven je wenkbrauwen te plaatsen en het meetlint eenmaal rondom je hoofd te winden. Zorg ervoor dat je het meetlint overal zoveel mogelijk op dezelfde hoogte zit.  

Touwtje
Als je geen meetlint hebt, kun je ook een touwtje of bijvoorbeeld een veter gebruiken om de juiste maat te bepalen. Je kunt in principe de methode van het meetlint volgen met als verschil dat je na het meten het touwtje langs een liniaal of andere meetinstrument legt om het aantal centimeters te bepalen.

Een ander hoofddeksel
De maat kan ook worden gecheckt bij andere hoofddeksels die frequent gebruikt worden door de drager. Denk hierbij aan een andere helm, pet of hoed. 

Is het nog steeds lastig om de juiste maat te bepalen? Stuur dan een mailtje naar support@tofhelmets.com en dan helpen we je daar graag verder.

Made in Holland

TOF Skins zijn handgemaakt in Nederland

Verzending & retour

Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
Gratis verzending vanaf €25,-

schoon & lekker fris

De binnenvoering van de helm en de Skins zijn wasbaar